2020. June 04.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet
Linkek

Lenti város honlapja


Lenti Makettezők Baráti Köre

Elérhetőségek
Postai cím :
Gönczi Ferenc Gimnázium
8960 Lenti, Zrínyi u. 5.

Telefon :
06-92-551-350
06-92-551-351
06-92-551-388

Email :
info@gonczigimnazium.hu
Kezdőlap » Aktualitások, hírek
Atlétika megyei Diákolimpiai eredmények
Az április 30-án megrendezett megyei atlétika Diákolimpiáról 9 arany, 9 ezüst és 9 bronzéremmel tértek haza tanulóink.
Kőműves Balázs kiemelkedő eredménye

Tudomány, ami összeköt címmel a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar – Gyógyszerésztudományi Kar kreatív pályázatot hirdetett meg középiskolás korosztálynak. 

Kőműves Balázs 9.B osztályos tanuló a Fizika szerepe a mai társadalomban témakörben,  Exoskeleton címmel készítette el munkáját. Pályaművével a II. helyezést érte el, és a közönség 60%-ának szavazata alapján a közönségdíjjal is őt jutalmazták.

Gratulálunk Balázsnak! 
DIÁKNAP 2019
A tavaszi szünet előtt került lebonyolításra a hagyományos DIÁKNAP. A diákigazgató és a LEG-ek megválaszta után a 9. évfolyamosok fergeteges bemutatkozó műsora következett, ezt követően a meghívott előadók 4 helyszínen tartottak különböző témájú foglakozásokat, majd az osztályok szervezésében 14 csapattal "akadályversenyen" vettek részt a tanulók. A hangulatos nap a verseny eredményhirdetésével zárult, ahol a 12A bizonyult a legjobbnak.
Fotók: Bosnyák Róbert
Országos 2. hely informatikai versenyen
A Kozma László Informatikai Alkalmazó Verseny Országos Döntőjében a Kőműves Balázs, Pál Annamária, Völgyi Panna alkotta csapat  a 2. helyen végzett és a közönségdíjat is ők nyerték el. Felkészítő tanáruk Suszter Rita.  Gratulálunk! 
Fotó: Bosnyák Róbert
Rendkívüli irodalmi óra
A Városi Könyvtárban rendkívüli irodalom óra keretében Tóth Péter Lóránt irodalmi előadásán vettek részt tanulóink. A lebilincselő előadáson Arany János életútjába és Petőfi Sándorral kialakuló barátságába pillanthattunk be, a szerző művein keresztül. Tanulságként megfogalmazódott, hogy a vers mindig az olvasó /a befogadó, az értelmező/ személyén keresztül kap igazán -akár aktuálpolitikai- értelmet, iránymutatást.
További képek>>>>                                                  Fotók: Bosnyák Róbert
Emléknap: április 16.

A magyar kormányzat 2000-ben határozott arról, hogy április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja legyen. Az első ilyen megemlékezést 2001-ben tartották.

1944-ben a náci megszállókkal együttműködő magyar közigazgatás és rendvédelem tagjai ezen a napon kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását a korabeli Magyarország kárpátaljai területén. 

Iskolánk faliújsági összeállítással emlékezik meg a történelem ezen sötét időszakáról és az  áldozatokról.

A képre kattintva nagyban jelenik meg.

Diákigazgató-választási kampány
Megkezdődött a  diákigazgató jelöltek /Nagy Bianka és Márfi Bálint/  melletti kampányolás, melynek első eseményeként kampányreggelivel kínálták a diákságot, illetve hangulatos vetélkedőket szerveztek, melynek helyezettjeit már a következő szünetben díjazták is a leendő Diákigazgatók.
További képek>>>>                                          Fotók: Bosnyák Róbert

Fair Play Cup megyei döntő
Két csapattal jutottunk tovább a megyei döntőbe, ahol a lányok a 3. , a fiúk a 6. helyen végeztek.
A képekre kattintva nagyban is megtekinthetők.

Fotók: Bosnyák Róbert

A GYÁVA színművészeti előadás
Április 8-án  drogrevenciós előadás keretében bemutatásra került "A GYÁVA " című darab Kovács Krisztián és Scherer Péter szereplésével. Az előadást követően a megjelent tanulókkal kötetlen beszélgetés keretében osztották meg egymással a témával kapcsolatos gondolataikat.
A színészek az előadást követő beszélgetésen a gyerekek körében
Fotó: Bosnyák Róbert

"A darabban egy fiatal fiú mesél gondolatairól, érzéseiről, a családjával levő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. A darab másik szereplője az apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarba ejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhegyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a "könnyebb " utat, ha érezzük, az életünk zsákutcába ért?
Az előadás szövegkönyve a kábítószer függőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült. Az előadás elnyerte a 2011-es évi, VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját, a 2012-es ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásának járó Üveghegy-díját."
Nézőművészeti Kft.
Labdarúgás Diákolimpia
Az április 2-án Nagykanizsán megrendezett labdarúgás Diákolimpia megyei döntőn a IV. helyen végzett csapatunk.
Fotó: Bosnyák Róbert

A Víz Világnapja
A Víz Világnapjához kapcsolódva Lelkes András természetvédelmi őr a természetes vizek jelentőségéről, a benne található élőlények sokszínűségéről tartott előadást. Az termet megtöltő diákok nagy figyelemmel hallgatták a  az élményszerű előadást.


Oldal: 6 / 22 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola | Minden jog fenntartva ! | Készítette: Memory Computer | Powered by: PHP-Fusion