2020. January 28.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet
Linkek

Lenti város honlapja


Lenti Makettezők Baráti Köre

Elérhetőségek
Postai cím :
Gönczi Ferenc Gimnázium
8960 Lenti, Zrínyi u. 5.

Telefon :
06-92-551-350
06-92-551-351
06-92-551-388

Email :
info@gonczigimnazium.hu
Kezdőlap » Aktualitások, hírek
Rendkívüli irodalmi óra
A Városi Könyvtárban rendkívüli irodalom óra keretében Tóth Péter Lóránt irodalmi előadásán vettek részt tanulóink. A lebilincselő előadáson Arany János életútjába és Petőfi Sándorral kialakuló barátságába pillanthattunk be, a szerző művein keresztül. Tanulságként megfogalmazódott, hogy a vers mindig az olvasó /a befogadó, az értelmező/ személyén keresztül kap igazán -akár aktuálpolitikai- értelmet, iránymutatást.
További képek>>>>                                                  Fotók: Bosnyák Róbert
Emléknap: április 16.

A magyar kormányzat 2000-ben határozott arról, hogy április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja legyen. Az első ilyen megemlékezést 2001-ben tartották.

1944-ben a náci megszállókkal együttműködő magyar közigazgatás és rendvédelem tagjai ezen a napon kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását a korabeli Magyarország kárpátaljai területén. 

Iskolánk faliújsági összeállítással emlékezik meg a történelem ezen sötét időszakáról és az  áldozatokról.

A képre kattintva nagyban jelenik meg.

Diákigazgató-választási kampány
Megkezdődött a  diákigazgató jelöltek /Nagy Bianka és Márfi Bálint/  melletti kampányolás, melynek első eseményeként kampányreggelivel kínálták a diákságot, illetve hangulatos vetélkedőket szerveztek, melynek helyezettjeit már a következő szünetben díjazták is a leendő Diákigazgatók.
További képek>>>>                                          Fotók: Bosnyák Róbert

Fair Play Cup megyei döntő
Két csapattal jutottunk tovább a megyei döntőbe, ahol a lányok a 3. , a fiúk a 6. helyen végeztek.
A képekre kattintva nagyban is megtekinthetők.

Fotók: Bosnyák Róbert

A GYÁVA színművészeti előadás
Április 8-án  drogrevenciós előadás keretében bemutatásra került "A GYÁVA " című darab Kovács Krisztián és Scherer Péter szereplésével. Az előadást követően a megjelent tanulókkal kötetlen beszélgetés keretében osztották meg egymással a témával kapcsolatos gondolataikat.
A színészek az előadást követő beszélgetésen a gyerekek körében
Fotó: Bosnyák Róbert

"A darabban egy fiatal fiú mesél gondolatairól, érzéseiről, a családjával levő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. A darab másik szereplője az apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarba ejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhegyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a "könnyebb " utat, ha érezzük, az életünk zsákutcába ért?
Az előadás szövegkönyve a kábítószer függőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült. Az előadás elnyerte a 2011-es évi, VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját, a 2012-es ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásának járó Üveghegy-díját."
Nézőművészeti Kft.
Labdarúgás Diákolimpia
Az április 2-án Nagykanizsán megrendezett labdarúgás Diákolimpia megyei döntőn a IV. helyen végzett csapatunk.
Fotó: Bosnyák Róbert

A Víz Világnapja
A Víz Világnapjához kapcsolódva Lelkes András természetvédelmi őr a természetes vizek jelentőségéről, a benne található élőlények sokszínűségéről tartott előadást. Az termet megtöltő diákok nagy figyelemmel hallgatták a  az élményszerű előadást.


Zalai Kincskereső verseny
A március 27-én rendezett, Zalai Kincskereső című megyei értéktáras vetélkedőn kettő csapattal vettek részt tanulóink. Az Agrárminisztérium, a Hungarikum Bizottság és a Zala Megyei Önkormányzat támogatásával szervezett versenyen 
  • a II. helyet a 10.A /Halász Ramóna, Farkas Petra, Magai Réka, Pál Marcell/
  • a III. helyet  a 11.A /Kovács Blanka, Joós Annamária, Vörös László, Pivonka Richárd/
összetételű csapat szerezte meg.
A díjazottak a Zalaszabari kalandparkba belépőt nyertek, illetve facsemetéket, amit már el is ültettek.
Az ültetéskor készült képen a résztvevő csapattagok láthatók.

Gratulálunk a csapatoknak és a csapatokat felkészítő Bíró Krisztinának  és Fentős Istvánnak.

A Víz Világnapja
A Víz Világnapja alkalmából az egész iskolát megmozgató vetélkedőt szerveztek a diákoknak. Az első és második szünetben zajló események után a harmadik szünetben hirdettek eredményt. Az első helyezett 12.A osztály minden tagja egy alkalomra szóló strandbelépőt nyert.
A 12.A osztály csapata a vízkóstoló teszten
Fotók: Bosnyák Róbert
Sporteredmények
Úszás Diákolimpia
Oldal: 5 / 21 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola | Minden jog fenntartva ! | Készítette: Memory Computer | Powered by: PHP-Fusion